Beste storm sloopt Brisbane Australie

Back to Berichten

Beste storm sloopt Brisbane Australie

Comments: 0

(Binnenrollende storm bij Brisbane – Sharni Blake)

Staat bij ons koning winter voor de deur, Down Under bij de Aussies staat de zomer voor de deur en daar  ging het vandaag helemaal los met noodweer. Dit gebeurde in het oosten van Australië  rond de hoofdstad van Queensland, Brisbane. Twee grote stormen kwamen bijeen als ee grote supercell.

 

Daar waren er in de middag zeer zware onweersbuien die enorm veel schade veroorzaakten door :
– Overvloedige regen (overstromingen en volgelopen kelders, treinstations, enz.)
 
Ondergelopen voetgangerstunnel – Grant Pidgeon – Grote downbursts met flinke windstoten van 140km/h (schade aan of door omgewaaide bomen, kapotte daken,enz.)


– En grote hagelstenen die eveneens een flinke schade hebben achtergelaten. (kapotte autoruiten en zelfs gebroken ruiten van gebouwen).

hagelschade

 

(Hagelschade gebouw – Ashley Prebble) Het vliegveld van Brisbane is gesloten door het noodweer. Hier was de schade ook groot. Door de wind zijn er zelfs vliegtuigen en helikopters  omgeslagen of op de kop beland.
omgewaaide vliegtuigen
(Omver gewaaide vliegtuigen op vliegveld) Voor zover nu bekend is, is er 1 vrouw gewond geraakt door een omvallende boom waar zij onder terecht was komen te zitten. Zij kon ter plekke behandeld worden door de toegesnelde hulpdiensten.
Tevens zitten (of zaten) er rond de 82.000 huishoudens zonder stroom en blijven vele scholen morgen gesloten.
radarbeeld
(Radarbeeld van de storm rond Brisbane) De premier van Queensland heeft het leger gevraagd om te helpen (naaste de vrijwilligers die al bezig zijn) bij het opruimen van alle schade die veroorzaakt is door de storm. Foto’s via de Facebookpagina van HigginsStormChasing

pileus
(Onweerswolk met pileus – Jeff Higgins)

Foto’s via de Facebookpagina van HigginsStormChasing.

Facebook Comments Box

Share this post

Geef een reactie

Back to Berichten